Over Mij

 

 

 

Over mij

 

Even voorstellen...

Ik ben Hilde Nuyts, geboren op 1 september 1964. Ik woon samen met mijn vriend, Rik. Ik woon al sinds mijn geboorte in Geel, mijn vriend is van het verre St.-Truiden komen overwaaien. Ik hou van lezen, dansen, zingen en reizen. Verder heb ik 3 zussen, waarvan ik de jongste ben.

Van leerkracht naar coach

Voor ik afstudeerde aan het middelbaar wist ik al wat ik wou worden: leerkracht! Met kinderen werken, hen dingen bijleren, hen begeleiden…. en vooral, het anders doen dan mijn leerkrachten. Gedurende 30 jaar heb ik dit vol passie gedaan. Ik werkte in traditionele scholen, heb een tijdlang in een school voor bijzonder onderwijs gewerkt en belandde ten slotte in een freinetschool (waar ik nu nog halftijds werk als zorgleerkracht). In de loop der jaren werd ik als leerkracht - ondanks al mijn goede intenties - veelvuldig geconfronteerd met kinderen die niet goed in hun vel zaten. Faalangst, onzekerheid, opgekropte woede, onuitgesproken verdriet... - wat het ook was - het belemmerde hen om tot leren te komen én om echt zichzelf te ontdekken en te zijn.

Mijn leerkrachtenopleiding vond ik ontoereikend om deze kinderen te helpen en ik besloot te kiezen voor verandering. Ik schoolde mezelf om tot kinder-, jongeren- en volwassencoach. In het begin werkte ik vooral met kinderen, omdat ik hen wou helpen, maar al snel besefte ik dat ook het kind in mij geheeld moest worden.

Gemotiveerder dan ooit tevoren, begon ik aan een nieuwe opleiding: B-One®-Coach/Wortelwerker®. Ik voelde dat ik terug één met mezelf moest worden. Deze cursus gaf mij nieuwe inzichten die heel wat verheldering brachten. Wat vaak wordt bestempeld als ‘lastig’ of ‘moeilijk’ gedrag bij kinderen, is gewoon een spiegel die ze ophouden voor hun ouders of opvoeders. Ze voelen aan wat er bij de ouder leeft en tonen dit door hun gedrag. Ze willen immers dat hun mama en papa gelukkig zijn en laten onbewust zien dat hun ouders daarvoor in actie moeten komen: de lastige dingen opruimen, vrijlaten, terug één worden met zichzelf. Wanneer je als ouder alles hebt opgeruimd, hoeft je kind niets meer voor je te spiegelen en kan het helemaal zichzelf zijn.

Wil jij meer weten over de B-one-gedachte? Klik op het logo!